Jak správně změřit nohu?

Kategorie: Rady a tipy Datum: Komentáře: 0 Zobrazeno: 4356

Jak správně změřit nohu svou nebo svého dítěte tak, abyste se vyhli vracení a výměně bot? Čtěte náš návod s obrázky.

V našem eshopu vám nabízíme kvalitní cheer obuv značky No Limit Sportswear. Jelikož se jedná o americkou značku a navíc mají boty trošku nestandartní číslování, uvádíme u každého modelu velikost v centimetrech. Změřit svou nohu není vůbec těžké, takže pojďme na to!

1. Vezměte si čistý list papíru (nejlépe A4) a obyčejnou tužku či propisku. Nohu i s ponožkou položte na papír tužkou obkreslete celý obrys nohy. Tužku držte kolmo k podlaze.

Obkreslete nohu na papír

Držte tužku kolmo, ne šikmo!

2. Zvedněte nohu a na papíře nakreslete (nejlépe pomocí pravítka) dvě rovnoběžné čáry kolmo ke směru nohy - jedna se bude dotýkat paty a druhá nejdelšího bodu na špičce (někdo má nejdelší palec, někdo třeba ukazováček - je důležité, aby v botě nebyly pak prsty skrčené). 

Výsledek - obkreslená noha i s pomocnými čarami

3. Vzdálenost mezi čárou u paty a čárou u špičky změřte pravítkem či metrem.

4. Podle naměřené délky nohy si vyberte správnou velikost boty (pozor, ne všechny modely mají stejné číslování).

Pokud kupujete obuv pro dítě, můžete objednat velikosto půl až o číslo větší. Doporučujeme, pokud objednáváte o číslo větší boty na cheer, dokupte dítěti vhodné vložky do bot, než doroste do správné velikosti. Boty si tak méně zničí a hlavně si nebude ničit nohu.

Často se nás také ptáte, jestli se boty ještě roztáhnou. Odpověď zní ano, ale jen trošku. Každá kvalitní bota se více či méně přizpůsobí noze svého majitele. Nikdy byste si ale neměli kupovat boty, které jsou vám již při prvním vyzkoušení malé - tlačí vás.

A nakonec, pokud i přes správné změření nohy neodhadnete velikost, rádi vám samozřejmě nenošené boty vyměníme za jinou velikost. Bohužel se v takovém případě ale nevyhnete posílání zpět a znovu k vám.

Máte další dotazy? Napište nám a rádi vám odpovíme. Můžete využít komentáře pod článkem, naši stránku na facebooku nebo email ;)