Rady a tipy: Jaký model bot vybrat?

Kategorie: Rady a tipy Datum: Komentáře: 0 Zobrazeno: 2584

Vybrat správný model není vždy jednouché. Máme pro vás srovnání modelů No Limit, abyste si dokázali lépe vybrat.

Blíží se nám září a to je obvykle vhodná doba pro zhodnocení, zda nám ještě sedí staré cheerové boty a zda nejsou už příliš opotřebované, aby poskytovaly potřebný komfort při trénincích. Možná také teprve s cheerleadingem začínáte, a pro vás by mohl být tento článek opravdu užitečný. Možná s cheerleadingem začíná vaše dcera a vy téměř nic nevíte o tomto sportu (jako nikdo z nás netušil zezačátku ;)), a tím pádem už vůbec netušíte, jaké boty vybrat. Pojďme tedy na to!

V nabídce máme aktuálně několik hlavních modelů od americké firmy No Limit Sportwear:

Adrenaline Light LeatherAdrenaline Light Mesh a V-RO. Další najdete v kategorii Cheer Obuv.

Mezi výhody všech uvedených modelů patří:

  • kvalitní provedení
  • zaoblené podrážky, které nebolí v rukou (při stuntování) a neohrožují gymnastické povrchy
  • nízká hmotnost (dle modelu)
  • přizpůsobivost pohybu (napnuté špičky atd.)
  • vícevrstvá podrážka tlumící dopady
  • funkční design poskytující podporu noze při všech aktivitách v cheerleadingu

Mezi nevýhody všech modelů patří hlavně nestandartní velikosti - je potřeba botu vyzkoušet od někoho jiného, či změřit chodidlo a postupovat dle návodu (odkaz níže).

No Limit Sportwear je americká firma vyrábějící produkty, především obuv, výhradně pro cheerleading.

Cheer boty Adrenaline Light LeatherAdrenaline Light Leather - tento model je aktuálně dostupný již pouze v dospělých velikostech, běžná cena je 1350 Kč. Jedná se o model poměrně odolný, kdy celý povrch boty je vyroben z umělé kůže. To umožňuje boty nosit a používat jak uvnitř, tak i venku a poměrně dobře je udržovat a omývat. Uvnitř je bota vypolstrována měkce tak, aby poskytovala pohodlí, a samozřejmě je bota také vybavena vhodnou podrážkou tlumící dopady. Na úkor zmíněných pozitiv je bota o něco těžší (i přesto však patří mezi velmi lehké modely) a celkově tvrdší - nepřizpůsobuje se tak dobře pohybu jako jiné modely, viz dále. 

Tento model bychom proto doporučili všem, kdo s cheerleadingem začínají, dále těm, jejichž pozice ve stuntech je base nebo zadní (spotter) a těm, kdo se nevěnují tolik akrobacii, nebo jsou zatím na nižší úrovni. Boty jsou dále velmi vhodné pro všechny, kdo vystupují či trénují na venkovních plochách.

Cheer boty Adrenaline Light MeshAdrenaline Light Mesh - dospělé velikosti Adrenaline Light Meshdětské velikosti Adrenaline Light Mesh, cena 1500 Kč. Jak již název napovídá, svrchní část tohoto modelu cheer obuvi je tvořena prodyšnou textilií - tzv. mesh. Mezi největší výhody patří již zmíněná prodyšnost, nižší hmotnost boty a větší přizpůsobivost při cvičení. Naopak nevýhodou je nižší odolnost - textilie nevydrží tolik, co umělá kůže - a o něco horší udržovatelnost. Mesh se rychleji zašpiní a hůře se čistí. Boty v žádném případě neperte v pračce! Pro čištění můžete použít např. návod zde https://www.youtube.com/watch?v=7fUHrgCCeDI :) Podrážka je prakticky stejná jako u modelu Leather popsaného výše. I tyto botky lze používat uvnitř i venku, při použití venku se však bohužel rychleji zašpiní.

Tento model bychom doporučili začátečníkům i mírně pokročilým, kteří preferují prodyšnou a lehčí obuv. Jsou vhodné pro všechny pozice ve stuntech a nižší až střední úrovně akrobacie. 

Cheer boty V-ROV-RO - dospělé velikosti V-ROdětské velikosti V-RO, cena 1990 Kč. V-RO (čtěte "Vírou") je vlajkovou lodí No Limit Sportswear. Jedná se o boty speciálně navržené pro výkonnostní sportovní cheerleading majitelem a zakladatelem jednoho z nejznámějších a neúspěšnějších klubů v All Star cheerleadingu v USA. Klub, jak možná víte, se jmenuje TOP GUN a muž, o němž je řeč, není nikdo jiný než Victor Rosario. Pokud si říkáte, že je to jedno, kdo boty navrhnul, tak to opravdu jedno není :) Kdo jiný by mohl lépe vědět, co cheerleaders potřebují, než právě Victor? A právě díky tomu zde máme prémiový model No Limit - V-RO, který se řadí mezi nejpohodlnější cheer boty na trhu na celém světě!

Svrchní část bot taktéž vyrobená částečně z prošívané prodyšné textilie jako Adrenaline Light Mesh, jen o něco tenší. Textilie je doplněná opět umělou kůží. V-RO mají originální design celé boty i podrážky, která je zaoblená a extrémně příjemná pro držení v rukou. Celé boty jsou jedny z nejlehčích na trhu, jsou velmi ohebné a poskytují velkou míru přizpůsobivosti během tréninku při zachování maximální opory noze. Tento model je určen pouze pro nošení uvnitř. Mezi jeho nevýhody patří opět horší udžovatelnost - brzy se zašpiní, a také menší životnost daná tím, jak je bota lehká a ohebná (textilní části se dříve opotřebují).

V-RO bychom doporučili všem, kdo to myslí s cheerleadingem vážně, všem topům a středně pokročilým až pokročilým v akrobacii.

Doufáme, že jsme vám trošku usnadnili výběr správného modelu bot. Napsali jsme pro vás také: Návod - jak správně změřit délku chodidla.

V případě, že netrefíte velikost bot hned napoprvé, není problém boty vyměnit (použijte formulář na druhé straně faktury). V každém případě doporučujeme buď si boty vyzkoušet (např. od někoho jiného v týmu), nebo alespoň změřit nohu dle návodu, abyste předešli zbytečnému a zdlouhavému zasílání tam a zpět.

Máte další dotazy? Napište nám je do komentářů pod článkem!

Štítky cheer boty