Jak vybrat správnou velikost pomponů?

Kategorie: Rady a tipy Datum: Komentáře: 0 Zobrazeno: 6107

Pompony jsou neoddělitelnou součástí výbavy každé správné cheerleaderky. Jak se ale orientovat v jednotlivých velikostech? Přinášíme Vám krátký článek o tom, jak se neztratit při výběru těch správných pomponů a vybrat ty správné pro Váš tým. Přejeme Vám příjemné čtení.

První důležitou informací je, že jsme změnili velikosti pomponů. Na našem e-shopu již nenajdete velikosti 4", 6", 8" a 10", ale velikosti S, M, L a XL. Velikost S je nejmenší velikost, která je dostupná v našem obchodě. Jedná se o pom pony, při kterých je poloměr koule přibližně 10 cm (to znamená, že délka proužků od středu ke konci je 10 cm). Tyto pompony jsou vhodné zejména pro ty nejmenší holčičky (peewees). Vzhledem ke své nízké hmotnosti jsou vhodné také pro rychlé choreografie. Pokud ale mají být pompony jen ozdobou kostýmu a nebude se s nimi cvičit žádná složitá choreografie, mohou mít i malé děti velké pompony.

Další velikostí je velikost M. Délka proužků od středu ke konci pomponu je při této velikosti 15 cm. Průměr celé koule je tedy 30 cm. Tato velikost je nejoblíbenější nejen mezi roztleskávačkami, ale třeba i mažoretkami. Na našem e-shopu naleznete taky několik pomponů ve velikosti L. Délka proužků od středu ke konci je v tomhle případě 20 cm. Největší velikostí je velikost XL. Jedná se o pom pony, kterých proužky od středu ke konci dosahují délku až cca 25 cm. Tyhle velikosti jsou vhodné pro větší děti, dospělé, ale i taneční skupiny. Jednotlivé proužky pomponů, které najdete v našem e-shopu, jsou široké ¾” (cca 1,9 cm) a v jednom pomu byste jich napočítali až 1000. Dodáváme je již natočené, v podobě koule. Jakmile je vytáhnete z krabice, můžete jít hned vystupovat! :) 

Tip na závěr: Zvažte také, jaký kostým budou děti mít na sobě. Pokud chcete, aby vynikl kostým, zvolte menší pompony. Přes ty větší nebude u malých dětí velká část kostýmu vidět :)

Shrnutí velikostí:

Velikost

Původní velikost

Poloměr

Průměr

Vhodné pro

S

4“

10 cm

20 cm

Menší děti, dospělé

M

6“

15 cm

30 cm

Větší děti, dospělé

L

8“

20 cm

40 cm

Větší děti, dospělé

XL

10“

25 cm

50 cm

Větší děti, dospělé