Trenéři, tohle je pro vás!

Kategorie: Rady a tipy Datum: Komentáře: 0 Zobrazeno: 3287

Milí trenéři, nová sezóna startuje a věříme, že vás čeká spousta nových výzev. SpiritCheer pro vás připravil 5 tipů, jak začít sezónu 2023/2024 s tím správným mindsetem!

A navíc pro vás máme jako dárek praktický kalendář, který vám pomůže perfektně naplánovat nadcházející sezónu. Tak pojďme na to. 

  1. Plánujte odzadu 

    Na první pohled se zdá logické, že bychom měli začít malými krůčky a postupně se dostávat až k velkým úspěchům. Při plánování sezóny byste ale měli postupovat přesně naopak. Zkuste se zasnít a představit si, jak skvěle na tom bude váš tým na konci sezóny, pokud vše půjde skvěle. Od této vize byste pak měli odvíjet jednotlivé kroky, aby se sen stal realitou. Od cílů na celou sezónu odvíjejte dílčí cíle, například cíle na každý měsíc. Spirit Cheer Shop pro vás připravil univerzální kalendář pro trenéry na celou sezónu, do kterého si můžete plánovat tréninky, soustředění a také zapisovat dílčí cíle. Do kalendáře jsme také vložili plánované termíny českých cheerleadingových soutěží.

  2. Každý trénink se počítá

    Nikdy byste na trénink neměli přijít s tím, že až na místě vymyslíte, co se vlastně bude dělat. Každý trénink by měl být v souladu s cíli, které jste si na sezónu stanovili. Na druhou stranu se nebojte být flexibilní. Například pokud máte v plánu celý trénink makat na těžké pyramidě a vaši sportovci jsou očividně unavení a nepozorní, zkuste zvážit, zda nebude produktivnější věnovat se například pokřiku, pohybům nebo ne tolik náročným částem sestavy. 

  3. Jděte příkladem

    Pokud trenér stanoví sportovcům nějaká pravidla, právě on by je měl dodržovat nejdůkladněji. Choďte na tréninky včas, dobře naladění, sundávejte si šperky a o pauzách zbytečně nebuďte na telefonu. Pokud nechcete, aby se sportovci na tréninku o pauzách povalovali, sami si nesedejte a buďte aktivní. Uvidíte, že vám to sportovci vrátí stejnou energií.

  4. Nebojte se udělat krok zpátky

    Každý trenér někdy zažil, že prvek, který měli sportovci dobře zvládnutý, se najednou nedaří. Nemá smysl dávat spoustu úsilí a energie do prvku, který prostě nefunguje. Sportovci i vy budete z daného prvku frustrovaní a demotivovaní. Vraťte se o krok zpátky k jednodušší verzi prvku a uvidíte, že za trénink nebo dva se dostanete tam, kam jste potřebovali. 

  5. Budujte ve sportovcích vnitřní motivaci 

    Ukažte sportovcům, že cheerleading mnohem víc než medaile. Ať už se na soutěžích umisťujete na posledních nebo prvních příčkách, sportovci by měli vědět, že hlavním cílem je se zlepšovat a porážet sám sebe. Pravidelně týmu připomínejte, kam se během sezóny (nebo také napříč sezónami) posunul a že nikdy nic není dostatečný důvod tvrdou dřinu vzdávat. 

Doufáme, že jsme Vám tímto předali kousek další motivace do nové sezóny. Nezapomeňte si stáhnout náš kalendář, který - jak doufáme - vás povede k úspěchům. Nebojte se @spiritcheershop taky označit na sociálních sítích, ať víme, jestli se kalendář a článek líbí a jak probíhá plánování sezóny třeba zrovna u vás.

Nebo nám nechte zprávu v komentářích pod článkem, budeme rádi za zpětnou vazbu :)

 stáhnout plánovací kalendář